لایروبی چاه

لایروبی چاه

لایروبی چاه

لایروبی چاه

روش های لایروبی چاه آب و فاضلاب

وش های لایروبی چاه آب و فاضلاب با توجه به نوع چاه و شرایط آن متفاوت است. چون چا ه های فاضلا ب امکان تخلیه داشته و مقنی برای کف تراشی و ل ایروبی جداره ها می تواند وارد چاه شود اما این امکان در چا ه عمیق کشاورزی وجود ندارد. در ادامه شرکت سهامی؛ ارائه دهنده خدمات لایروبی چاه در ورامین در ادامه روش ها و تجهیزات مورد استفاده برای ته زنی، کف تراشی و لایروبی انواع چاه را معرفی خواهد کرد.

روش های لایروبی چاه آب

یکی از چالش های مهم و همیشگی در چاه آب عمیق کاهش ظرفیت و مقدار آب استخراج شده از آن است. با گذشت زمان گل و لای در جداره های چاه تجمع کرده و لایه های رسوب را تشکیل می دهند. علاوه براین، مقدار زیادی لایه های رسوب، شن و ماسه و حتی سنگ های ریز و درشت در کف چاه ممکن است تجمع کنند که به شدت ظرفیت آن را کاهش می دهند. برای حل این مشکل می توان از روش های لایروبی چاه آب و چاه عمیق زیر استفاده کرد:

لایروبی چاه

لایروبی چاه عمیق با دستگاه

همان طور که اشاره شد در این نوع چاه امکان ورود نیروی انسانی به داخل چاه نیست و به همین دلیل از دستگاه برای لایروبی استفاده می شود. دستگاه های متنوعی در این زمینه وجود دارند که رایج ترین آنها دستگاه های ضربه ای، تراکتوری و برقی هستند. فرآیند لایروبی چاه آب در این روش به صورت زیر است:

  • گلوله هایی از خاک رس ابتدا بیرون از چاه ایجاد می شود. سپس این گلوله ها را به داخل چاه انداخته و با مته متصل به دستگاه با سرعت زیاد گل با شن و ماسه داخل آب مخلوط می شود.
  • بعد از مخلوط شدن گل رس با شن و ماسه و سنگ ریزه ها، با دستگاه مکش گل و آب های آلوده به بیرون کشیده می شوند.

لایروبی چاه عمیق با فرچه

اگر دیواره های چاه رسوب زیادی داشته باشد، با فرچه های مخصوص تمیز کردن آنها انجام می شود. با دستگاه فرچه به داخل چاه هدایت شده و به دیواره ها کشیده می شود.

لایروبی با پمپ ایرلیفت

یکی از جدیدترین روش های لایروبی چاه آب و چاه عمیق استفاده از پمپ ایرلیفت است. در این روش هوا در پمپ فشرده شده و دستگاه به انتهای چاه هدایت می شود. سپس هوای داخل پمپ با فشار وارد آب شده و شن و ماسه، سنگ ریزه ها و سایر محتویات داخل چاه به بالا حرکت می کنند. در قسمت بالایی چاه لوله نصب شده و آب حاوی این محتویات به بیرون تخلیه می شود.

روش های لایروبی چاه فاضلاب

چاه های فاضلاب نسبت به چاه عمیق کشاورزی بیشتر در معرض رسوب گرفتن است. چون فاضلاب های انسانی و صنعتی جاوی مقدار زیادی ذرات روغنی، مواد شیمیایی، مواد صابونی و تکه های باقی مانده مواد غذایی و گل و لای و غیره است. این مواد در جداره ها و کف چاه های فاضلاب تجمع پیدا می کنند. در نهایت باعث کاهش ظرفیت چاه شده و خیلی زود چاه پر می شود. تخلیه چاه در این شرایط باید در فاصله های کوتاه انجام شود.

علاوه براین، لایه های رسوب کف و دیواره چاه باعث بروز بوی بد فاضلاب می شود. در این شرایط یکی از راهکارهای مناسب لایروبی است. روش های لایروبی چاه فاضلاب با چاه آب متفاوت است و توسط نیروی انسانی انجام می شود. روش لایروبی چاه به صورت زیر است:

  • ابتدا تخلیه چاه انجام شده و تمام محتویات داخل آن تخلیه می شود.

  • نیروی انسانی باتجربه با استفاده از بالابر نصب شده در بالای چاه به داخل آن هدایت می شود.

  • مقنی با ابزارهای مختلف از قبیل کاردک، فرچه و غیره رسوب دیواره ها و کف چاه را می تراشد.

  • لایه های رسوبی جدا شده از دیواره و کف به بیرون از چاه هدایت می شود.

  • در نهایت چاه شستشو داده شده و محتویات داخل آن با دستگاه های مکنده تخلیه می شوند.

در برخی از مواقع ته زنی جاه نیز همزمان انجام میشود. در این مرحله کف چاه حدود 50 سانتی متر حفر شده و ظرفیت آن افزوده می شود. این مرحله تاثیر زیادی بر افزایش ظرفیت چاه دارد.

جهت تماس کلیک کنید